Cicle Cinema Africà i Dona Centres Cívics Barcelona 8-29 març 2018

Sobre el Cicle cinema Africà i Dona

El cinema i les pel·lícules constitueixen una eina fonamental per transmetre els fenòmens humans en tota la seva complexitat. Des de sempre les dones han ocupat un rol fonamental en les societats africanes, tant en l’àmbit econòmic, com de desenvolupament. A l’àmbit de la cultura i del cinema són cada vegada més les dones que es fan amb una càmera per testimoniar, donar la paraula als sense veu, parlar sobre la seva pròpia comunitat, els seus propis combats, les seves aspiracions i sobre la seva cultura.

En aquest context des de l’Associació Cultural Africadoolu amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, de l’ICUB i dels centres cívics de la ciutat, presentem el Cicle de Cinema Africà i Dona, en el qual apostem per tot un seguit de pel·lícules en què la temàtica gira entorn de la dona africana i d’altres que han estat creades per cineastes contemporànies del continent.

Les projeccions comptaran amb la participació d’artistes, dones africanes i expertes en la temàtica dels films per a la creació de debats posteriors al visionat, a més el cicle comptarà amb la col·laboració d’artistes de diferents disciplines que aportaran música, pintura i sabors de diferents racons de l’Àfrica.

——————————————————————-

Totes les activitats són gratuïtes, fins a completar aforo

——————————————————————–

Sobre les artistes i col·laboradors

Marie Ngom artista plàstica es va graduar en 2012 en Belles Arts a Dakar. La seva variada obra és sobretot íntima i  autobiogràfica, lligada a les seves arrels, als seus viatges i coneixements, tenint en compte el temps i els llocs presents.

Ana Marie Mbengue és coreògrafa i ballarina de danses tradicionals i modernes africanes. Es va formar durant cinc anys en l’Ecóle National des Arts du Senegal. A Barcelona, ha actuat en diferents teatres de la ciutat i des del 2011 és la coreògrafa del Rei Baltasar en la Cavalcada de Reis.

Sarah Ardite és selectora musical i eventual redactora d’articles sobre música i músics que li inspiren. Ha col·laborat amb Pa African Space Station (Ciutat del Cap), Groovalizacion i Afribuku, entre altres mitjans. Realitza i condueix el programa Músiques Sospitoses (Ràdio Contrabanda – Barcelona 91.4FM).

Chantal Thaou Tiete és de Costa d’Ivori i ballarina de professió. Durant més d’una dècada va formar part del Ballet Nacional de Costa d’Ivori. Actualment treballa amb l’Associació Venlumon i amb el grup de danses africanes Alafia.

Mandé Africa Dirigit per Thairou Drabo i compost per artistes professionals de diferents països de l’Àfrica Occidental, ens acosta a les arrels del blues i del jazz a través dels sons de la música tradicional africana.